GenelTeknoloji

Trakya Üniversitesinden Elektirikli Araç Üretimi

Herkes yapar da Türkler yapmaz mı ?

Trakya üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler “pehlivan elektra” adını verdikleri bir elektirikli araç ürettiler…

700x292997_037_1

Trakya Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler “pehlivan elektra” adını verdikleri bir elektirikli araç ürettiler. Aslında bu çalışmanın tabi ki bir amacı var. Tübitak’ın düzenlemiş olduğu alternatif enerjili araç yarışı üniversite öğrencileri bu yarış için hazırlanıyor. iki yıl araç üzerinde iç ve dış dizaynı ile öğrenciler ilgilendi ve sonunda güzel bir görsel ile yarış için hazır duruma getirildi.
Öte yandan “Pehlivan Team” kaptanı Ali Develioğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı .  Ali Develioğlu’dan bizleri gururlandıracak sözler çıktı elektirikli aracın üretim sürecini 16 öğrencinin çalışmalarıyla hayata geçirdiklerini söyleyen ve tamamen yerli üretim olduğunu vurgulayan Develi oğlu şöyle devam etti “190 kilo ağırlığındaki aracımız, saatte 110 kilometre hıza ulaşıyor. Karbon fiber gövdeye sahip. Lityum bataryalarla çalışıyor. İşletim ve bilgisayar sistemleri, tamamen bize ait. Aracımız, 3 kilovatsaat batarya ile yaklaşık 100 kilometre gidebiliyor. Yani 75 kuruşa 100 kilometre yol yapabiliyorsunuz. Aracın bataryası, yaklaşık 40 dakikada doluyor.”
Arabalarında veri aktarma sisteminin bulunduğunu, sensörden alınan verilerin sürücüye de aktarıldığını ifade eden Deroğlu, internet ortamında farklı noktadan da aracın kontrolünün yapılabildiğini anlattı.
TÜBİTAK yarışmasına geçen yıl güneş enerjisiyle çalışan araç ”Pehlivan” ile katıldıklarını ve üçüncü olduklarını belirten Develioğlu, bu yıl Pehlivan Elektrak” ile birinci olmayı hedeflediklerini söyledi.
Aracın özelliklerine bakacak olursak bu işleri yapan dünya çapında adı duyulmuş firmaları bile kıskandıracak tarzda.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir.

Elektrikli araba üreticisi Tesla

Elektrikli araba kullanma yaşı 14

BMW Elektrikli araçlar

Araçlarda Kablosuz Şarj Dönemi

Audi Su ve Karbondioksit’ten yakıt üretti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu