Sculpia Adlı Şirket Glück İle İnsansı Roboları Seri Üretime Soktu
Kore’de insansı robot seri üretimi başladı. Yakınlarını kaybeden insanların bir kaç resim ve video ile başvurabildiği üretim tesisi ölmüş insanların insansı robot kopyalarını üretebiliyor. Siparişe göre fuar ve açılışlarda görev alacak karşılama robotları da imal eden Sculpia önceleri 3D Printer ile oluşturulmuş objeler imal ediyor ve 150 ile 500 dolar arasında fiyatlara satıyordu.
Kore’nin en büyük 3D baskı seri üretim sistemine sahip olan Glück ile işbirliği yapan Sculpia insansı robot seri üretiminde pazar lideri konumunda.
İnsansı Robotları Neden İstiyoruz ?
İnsanlık kendine benzeyen bir objeyi imal etme konusunda neden bu kadar ısrarcı ve rekabetçi ? Bu düşüncenin arkasında “yaratma” egosunu tatmin etmek olabilir mi ?
Elbette bu konular farklı bilim dallarında incelenebilir fakat teknolojinin anı durdurmak, anı yaşatmak, ölümsüzleştirmek gibi bir amaca hizmet ettiği reddilemez. Fotoğraf makineleri, kameralar, canlı video hizmetleri, anlık resim paylaşımları, podcastler ve videobloglar bunların örneklerinden.
Yıllar önce insanlar liderlerini, krallarını, padişahlarını, sevdiklerini, çocuklarını ve pek çok kıymetli insanı bir süre daha yakınında hissetmek için mumyalamış ve çürümeyi önlemeye çalışmıştır. Duvar resimleri, portreler ve kartpostallarda ölümsüzleştirme çabalarından biridir.
Bilim ve teknoloji insanlara bir objeyi, bir insanı veya bir anı ölümsüzleştirme konusunda geçmişe göre çok daha ileri düzeyde. Bu paylaşımdaki insansı robotlar, geçmiş döneme ait bir alanın kopyası olan alanlar ve geçmişe ait replikalar geçmişteki güzel anıları ölümsüzleştirmek için tasarlanmıştır. İşte Sculpia ‘nın da yaptığı budur. Geçmişi zinde tutmak.
Bilinen en insansı robotlar;
Sopia
Sculpia Robot Ailesi
Atlas
Asimo