Bilim

Trappist 1 sehayat simülasyonu yayınlandı.

TRAPPIST 1 SEYAHATİ

Dünya’ya 39 ışık yılı uzaklıkta olan ve  Liège Üniversitesi araştırmacılarından Michaël Gillon tarafından  2015’te keşfedilen TRAPPIST-1 adlı ultra-soğuk cüce yıldız ın etrafında 3 gezegenli yeni bir güneş sistemi olduğu kanıtlanmıştı. 2017 yılında yapılan araştırmalarla 4 gezegenin daha olduğu belirlenen TRAPPIST-1  7 gezegenli bir güneş sistemi olarak kabul edilmişti.

NASA tarafından yapılan açıklamada en yakın gezegenin yıldızın etrafındaki bir turunu 1,5 günde tatmamladığı belirtilirken , ultra soğuk cüce yıldız olan gezegenlerden diğer gezegenlerin çok daha büyük görüneceği belirtildi. NASA’ya göre gezegenlerden birinde bulunan insan diğer gezegenleri dünyadan görünen Ay’dan daha büyük görecek. Evrende yanlız mıyız ? Sorusuna da yanıt arayan NASA yeni güneş sistemindeki 7 gezegende su bulunma ihtimalinin olduğunu belirtti.

NASA son yaptığı açıklama ile dünyaya 39 ışık yılı uzaklıkta olan bu yeni güneş sistemine seyahat gerçekleştireceğini açıkladı. Gönderilecek uzay araçlarıyla yıllar sonra gezegenlerden veri elde edilebileceğini belirten NASA gezegenlere henüz gitmeden bile elde edilen verilerle yapılacak olan bir seyehatte nasıl manzalaralarla karşılaşılacağını simüle ediyor. Sümülasyonları özel bir web sayfasından yayınlayan NASA sitede güneş sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgilere de yer veriyor.

Yeni güneş sistemini tüm deyaylarıyla incelemek ve bilgi edinmek için http://www.trappist.one/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Seyahat simülasyonuna ait bazı görseller de aşağıdaki gibidir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu