GenelYazılım

2020 Güncel İşletim Sitemi Kullanım Oranları

2020 yılı güncel işletim sistemi kullanım oraları belli oldu. Microsoft , MAC ve Chrome arasında yapılan değerlendirmede liderlik Microsoft’ta kaldı.

Microsoft, en son yayınladığı ve bundan sonra sadece geliştirmelerle hayatına devam edeceğini bildirdiği Windows 10 işletim sistemiyle pazarın hakimi oldu.

Endüstriden eğitime, finanstan inşaata tüm sektörlerin hatta dünyanın muhtaç olduğu bilgisayarları kullanılabilir kılan işletim sistemleri kullanıcı deneyimi ve performansa göre pazarda yerini koruyor. Kullanım kolaylığından yeteneklerine kadar tüm yönleriyle kullanıcı gereksinimini en iyi karşılayan işletim sistemi uzun zamandır Windows . Dünyanın en iyi işletim sistemi olarak tanınan Windows çağın gereklerine uygun güncellemeler ve geliştirmelerle liderliği bırakmıyor.

Yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri ve biyolojik bilgisayar kavramları konusunda derin araştırmalar yapan Windows geleneksel işletim sistemi serisinde Windows 11 gibi yeni bir seri üretmeyeceğini daha önce belirtmişti. Uzun yıllar sonra OS motoru farklı algoritmalardan oluşan çok farklı bir işletim sistemi ile karşılaşmak elbette mümkün fakat şuan için bilgisayar dünyasına yön veren işletim sistem Windows olarak yerini koruyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu