Haberler

ARGE VE İNOVASYON ZİRVESİ YARIN SON BULACAK

29 – 30 KASIM ARGE VE İNOVASYON ZİRVESİ

Türkiye teknoloji ve bilime meraklı gençlerin bulunduğu büyük bir ülke. Şu sıralar Mimar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) tarafından düzenlenen AR-GE ve İnovasyon zivesi teknoloji ve bilime meraklı gençleri bir araya getiriyor. Türkiye’nin farklı Üniversitelerinden öğrencilerin katıldığı AR-GE ve İnovasyon zivesi yatırıma dönüştürülebilecek yüzlerce inovatif proje ve protatipe ev sahipliği yapıyor.

“Ar-Ge’den projeye, projeden üretime” temasıyla sergilenen proje ve çalışmalar haberleşme , savunma , astroloji alanlarında 180 inovatif yerli proje bulunuyor. Yerli soğutma sistemli su pompası , felç geçirmiş hastalar için kullanılabilecek yapay kas sistemi ve kas sistemi güçsüzleşmiş insanların yürümesini sağlayan kas güçlendirici öne çıkan çalışmalardan bazıları.

MMG Genel Başkanı Mehmet Kürşat Çapar  yaptığı açıklamada AR-GE ve İnovasyon zivesi ile ilgili şunları söyledi ; “Ar-Ge’nin öneminin anlaşıldığı ve bu konuda ciddi adımların atıldığı hepimizin ortak kanaatidir. Bu aşamada farklı bir adıma daha ihtiyacımız var. Geliştirilen çözümlerin ürünleştirilmesine ve katma değer elde edilmesine dönük planlamalar yapmalıyız.Birincisi, sağlanan desteklerin oluşturduğu cazibe ile sadece Ar-Ge desteği alarak varlığını sürdüren firmaların varlığıdır. Aldığı destek ile harcadığı kaynak arasında oluşan kardan mutlu olan bu kesim ülke kaynaklarının çarçur edilmesine sebep olmaktadır. Asıl en önemli neden ise Ar-Ge yapan insan ile girişimcinin çoğunlukla aynı kişi olmamasıdır. Fikri olan ve bunu gerçekleştirebilen kişiler ile fikirleri ticarileştirebilen zihinler bir araya geldiğinde kazana takım kurulmuş olacaktır.Dışarıdakilerin son tavırları gösteriyor ki bizim üzerimize habire gelecekler. Çaresi güçlü olmaktır, üretmektir, bilim, sanayi ve teknolojide yerli ve millilikte daha ileri olmaktır. Gözümüzün içine baka baka teröristleri desteklerken, bir de “Size silah vermeyeceğiz’ diye ilan ediyorlar. Biz kendimiz yaparız. Ar-Ge noktasında savunma sanayisini öne almalıyız.Üniversitelerimizin ürettiklerinin derhal ürüne dönüştürülmesinin yollarını geliştirmeliyiz. Müteşebbis olmak Türkiye’de sadece inşaat yapmak gibi anlaşılıyor. Endüstriyel üretim yapan müteşebbislerin çoğaltılmasına çalışmamız lazım.”

AR-GE ve İnovasyon zivesi 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde projelerini tanıtmaya devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu