Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Japon Uzay Ajansı (JAXA) Merkür’ü Araştıracak
1.6 milyar avroluk bir ortak girişim
Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Japon Uzay Ajansı (JAXA) Merkür’ü araştırmak için yeni bir uzay aracı gönderecek. BepiColombo görevi olarak adlandırılacak ziyaret için Gezegen Bilimci Jörn Helbert, Merkür’e gidip orayı görüntülemeinin büyük bir düşünce olduğunu söylüyor. Helbert, “Araçlarımızla elde edeceğimiz verilerde gerçekte ne görmek istiyoruz sorusu ağır basıyor. Çünkü bir örneğimiz yok. Bu daha önce incelediğimiz uydular gibi değil. Yapabileceğimiz tek şey yalnızca uzaktan bakabilmek. Çok ama çok sıcak olan bir şeye bakıyoruz, bu yüzden malzemeyi Mercure ile ile aynı sıcaklıkta incelemeliyiz. Tahmin edebileceğiniz gibi bunu yapmak hiç kolay bir iş değil.” ifadelerini kullandı.
Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Japon uzay ajansı Jaxa arasında 1.6 milyar avroluk bir ortak girişim olan BepiColombo görevi güneşten sadece 58m km uzaklıkta olan Merkür’ün 1973’te başlattığı Mariner 10 probu ve 2004’te başlatılan daha yeni Messenger misyonunda elde edilen hayret verici bilgilerini arttıracak. 59 Dünya günü zamanda kendi ekseni etrafında dönen Merkür kabuk ve güneş rüzgârından gelen atom ve moleküllerden oluşan yüzey üzerinde çok ince bir tabaka olan bir ekosisteme sahip olduğu biliniyor.
Leicester Üniversitesi’nden Dr. Suzanne Imber, MIXS’in ortak araştırmacılarından biri olan Orbiter’in 11 enstrümanı – ve ayrıca Messenger üzerinde çalışmalar yaptı . Imber BepiColombo görevi ile ilgili Bir tarafta ısı gerçekten çok ciddi, ama diğer tarafı da -180C olduğunu unutmamak gerek orada sıcaklık birden bire değişiyor , gönderilecek araçtaki cihazların oda sıcaklığında çalışması gerektiği unutulmamalı” ifadelerini kullandı.