Genel

Sanallaştırma Bizi Nereye Götürüyor ?

Çok değil 10 yıl önce bankalar, devlet daireleri, özel şirketler iş süreçlerini devam ettirebilmek için yüzlerce bilgisayar satın alır veya kiralardı. İş, satın alma veya kiralama ile bitse iyi de bunların teknik bakımları ve arızaları ile ilgilenmek işletmelerin verimli çalışmalarını etkiliyordu. Bu durumu ortadan kaldırmak, bu esnada para kazanmak isteyen yaratıcı fikirler gerçeğe dönüştü ve sanal bilgisayar denilen kavram hayatımıza girdi.

Baş rolü Citrix, VmWare ve Windows’un çektiği sanal bilgisayar kavramı koca koca bilgisayarları küçük kutular haline getirdi, öyle ki bir çok işletme artık ekran içine gömülü all in one pc üniteleriyle iş süreçlerini yönetir oldu. Kilometrelerce ötede bir sunucuda işletmelerin ihtiyaçları kadar çok sanal bilgisayarlara tek bir IP bilgisi üzerinden ulaşmayı ve gündelik işleri rahatça yapabilmeyi sağlayan bu teknoloji bilgisayar bakım masraflarını, montaj ve demontaj masraflarını ortadan kaldırdı. Kurulması ve kaldırılması için teknik uzman çalıştırmak zorunda kalmayan şirketler yüzlerce hatta binlerce sanal bilgisayarı bir kaç görevli personel ile gerçek zamanlı izleyebilir hale geldi.

Kayıp zamanı sıfıra indiren sanallaştırma sistemleri işlerin hızlanmasına, iletişimin artmasına ve süreçlerin çabuk sonlandırılmasına imkan sağladı. Hala klasik masaüstü bilgisayar kullanan yüzlerce işletmenin sanal sistem kullanmak için bütçelerini ayarladığı şu dönemde akla gelen soru “bundan sonra ne olacak”

Sanallaştırmanın ardından gelen teknolojiye verilecek ilk cevap yapay zeka , büyük veri ve nesnelerin internetiyle senkronize olmuş kuantum bilgisayar denebilir. Bunu muhtemelen ilk 5 yıl içinde sezip 10 yıl içinde kullanıyor olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu