MobilTeknoloji

Telefon Neden Kasar ?

Özellikle Android telefonlar bir süre sonra kasma yapabilir. Telefonunuzun kasma sebepleri aşağıdakilerden biri olabilir.

Batarya ömrünün dolması

Telefonunuzun batarya ömrü dolduğunda yeterli enerji verilmediği için telefonunuz tam performans çalışmayacaktır. Bu durum geç yanıt verme ve kasma sorunu yaşamanıza sebep olabilir. Batarya ömrünü 3rd party uygulamalarla öğrenmek mümkündür. En doğru tahmin telefonun kullanım süresine göre elde edilir. Telefon bataryaları ortalama 2 yıl verimli çalışacak şekilde üretilmiştir. Elektronik cihazlarda ömür boyu garanti süresinin 7 yıl olduğu düşünüldüğünde 3 ile 5 yıllık bir cihazın kastığını söylüyorsanız ilk kontrol etmeniz gereken yer batarya olacaktır.

3rd Party Uygulama Kurulumu

Özellikle Android telefonlara Google Play üzerinden kurulan 3rd party uygulamaların bazıları arka planda sürekli işlemci ve ram kullanıyor olabilir. Bu durumda telefonunuz gündelik işlemlerde gecikmeler yapabilir. Google Project tarafından onaylanmamış ve Google Play’de olumsuz yorum alan uygulamaları telefonunuzda bulundurmamalısınız. Varsa kaldırabilir veya hard reset atarak tekrar deneyebilirsiniz.

Şarj Cihazı Sorunları

Telefonunuzu orijinal şarj cihazı ile şarj etmelisiniz. Gücü düşük ve uyumsuz cihazlarla şarj edilen batarya gerekli enerjiyi sağlayamayacağı için gecikmeler ve kasmalar yaşayabilirsiniz.

OS Güncelleme

Firmalar tüm güncelleştirmeleri sizin yararınıza göndermez, geçtiğimiz yıl Apple eski model ürünlerin daha ağır çalışmasına sebep olup kullanıcılarını yeni telefon almaya ittiği gerekçesiyle ceza almış ve özür dilemişti. Telefonunuz eskiyse ve yeni güncellemeyi almanızı gerektirecek bir durum yoksa güncellemeleri almamanız yararınıza olacaktır. Telefonunuz default OS de max performans gösterecektir.

Pil Tasarruf Modu

Bir çok telefonda enerji tasarrufu uygulaması bulunmaktadır. Telefonunuzun enerji tasarrufu modu açıksa CPU ve RAM performansı düşecektir. Pil tasarruf ayarlarını kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

Donanımsal Sorunlar

Yere düşme, aşırı sıcakta kalma, aşırı soğukta kalma, sıvı temas gibi durumlarda telefonunuzun ana kartında fiziksel hasar oluşabilir. Telefon normal çalışıyor gibi görünse de bazı donanımlara yeterli enerji transfer edilemediği için performans düşebilir. Telefonunuzun kastığını düşünürken yakın zamanda bu saydıklarımızdan birine maruz kalıp kalmadığını da düşünmelisiniz. Eğer bunlardan birini yaşadıysanız bir teknisyenden destek alabilirsiniz.

Uyumsuz Parça Montajı

Telefonunuz daha önce tamir gördüyse orijinal parçaların takıldığından emin olmalısınız. Şarj giriş soketi ve ekran değişimi en sık yapılan tamiratlardan biridir. Ucuza kaçıp yan sanayi ekran veya diğer parçaları taktırdıysanız telefonunuzdan eski performansını beklememelisiniz.

Telefonunuzun yavaşlığını iyi tespit etmeniz gerekir. Yavaş olan telefonun kendisi mi uygulamalar mı ? Bunu anlamanın en kolay yöntemi telefonun internetini kapatıp internet gerektirmeyen uygulamaları çalıştırmaktır. Telefon internet gerektirmeyen uygulamalarda seri fakat internet gerektiren uygulamalarda yavaşsa internet hızınızı da kontrol etmenizde fayda var. Belki de yaşadığınız kasma ve yavaşlık internet ile ilgilidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu