
Robo-Şef
Londra merkezli Moley Robotics evlerde kullanılabilecek yemek yapabilen robot üretti.Geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen Hannover Messe teknoloji fuarında tanıtılan “Robo-Şef”, insan hareketlerini izleyerek ne yapması gerektiğini öğrenebilme yeteneğine sahip.Ezberlenen hareketler daha sonra iki mekanik el tarafından uygulanıyor.
BC’nin Masterchef programında birinci gelen Tim Anderson robotla ilgili “Biraz hazırlık olsun ya da baştan sona bir yemeğin hazırlanması olsun, robota bir şeyi yap diyorsunuz, o da her defasında aynı şekilde denileni yapıyor” dedi
Moley Robotics iki yıl içerisinde hayata geçirmek istediği teknolojiyi daha da ileri götürüp içerisinde buzdolabı ve bulaşık makinasının bulunduğu entegre bir ünitenin yapımı için de çalışmalarını sürdürüyor.Gelecekte yemek yapabilen ve tabakları yıkayabilen , öğrenme ve ezberleme yeteneğine sahip bir robotun ev araçları listesine eklenmesi söz konusu.
Moley Robotics şirketinden Mark Oleynik “İnsanların bu cihazla rahat olabilmesini amaçlıyoruz. Bu sınai nitelikli bir cihaz değil. Normalden 10 kat hızlı çalışan bir cihaz da değil. Sizin gibi ve sizin hızınızda hareket eden bir cihaz” diyor.
Şirketin öncelikli hedefi yaklaşık 39500 tl lik bir fiyata bu üniteyi kullanıma hazır etmek.Ünite andorid market ve google ile birlikte insanın aklında tutamayacağı kadar yemek tarifini bilecek ve üzerinde bulunan onlarca sensör ,izleme birimi sayesinde taşma yanma ve bozulma gibi duurmlarda müdahale edebilecek.



