GenelYazılım

C# .NET Kod Geliştirme Ortamı

C1-1024x576

 

C# .NET KOD GELİŞTİRME ORTAMI

Merhaba yerelbt takipçileri .
Bundan sonra C#’ın mantığını ve nasıl işlem yaptığını yazılarımızda anlatacağız . Yararlı olması dileği ile.
Microsoft firması tarafından 1999 yılı sonu itibari ile geliştirilmeye başlanan Visuel C# programlama dili 2002 yılında  1.0 sürümü ile .NET dilleri arasaında yerini almıştır C#.1.0 versiyonu ile birlikte yöntilebilir kod yapısı kullanılmaya başlamıştır.2.0 versiyonu ile generic anonymous methods yani isimsiz metotlar gibi programlama yapıları kullanılmaya başlandı.3.0 versiyonu ile birlikte lambda ifdeleri extension methods genişleme methodları gibi programlama yapıları kullanılmaya başladı.4.0 versiyonu ile birlikte dinamik veri tipi named ve opsiyonel parameters gibi programlama yapıları kullanılmaya başlandı.5.0 versiyonunda asenkron programlama yapısı kullanılmaya başladı . 6.0 versiyonunda primary Constructors Dictionary index member ve event initializer Params lenumerable programlama yazılımları kullanılmaya başlanmıştır.
C# programlama dili TuboPascal,Delpi, j++ gibi dillerin gelişiminde öncülük etmiş olan Anders Hejlsberg’in başında bulunduğu bir ekip tarafından geliştirilmiştir .NET dil ailesi içerisindeki en güçlü dillerden birisidir JAVA, C++ gibi dillerin güçlü yönlerini bünyesinde birleştiren bir yapıya sahiptir. C# programlama diline Visuel Studyo kod geliştirme ortamı içerisnde erişebiliyoruz . Visuel Studiyo içerisinde C# dilinin yanı sıra Visul Basic .NET Visuel C++ F# dilleri ve wep sitesi tasarımı kodlaması yapabileceğimiz ASP .NET web programlama dili bulunmaktadır.
Visul Studiyo’nun Ultimate ,Premium,Test Pro ve Pro olmak üzere 4 sürümü bulunmaktadır.bu sürümler dışında ücretsiz olarak indirip kullanabileceğimiz bazı özellikleri kısıtlanmış olan Express sürümüde mevcuttur En kapsamlı özelliklere ship olan sürümü Ultimate sürümüdür,diğer sürümlerdeki özelliklere ek olarak debugging ,test analiz ve yönetim araçlarına sahiptir , sürümler hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Visuel Studio ilk açıldığında karşımıza Start page adlı başlangıç ekranı gelir. Start page içerisinde proje açma işlemlerini yapabileceğiniz gibi Visuel Studio ile uygulama geliştirme konusundaki web içeriklerinede erişebiliriz. Connect to azure kısmında Connect linkine tıklayarak mevcut Azure hesabınıza bağlanabilir ve Cloud Computing uygulamalarını geliştirebilirsiniz Cloud Computing kullanıcıların uygulamalarını kendi sistemlerine kurmadan sunucu sistemleri vasıtası ile web tarayıcıları üzerinde çalıştırabildiği bir sistemdir Bu işlemlerin yönetilebilmesi Windows Azure adlı işletim sistemi vasıtası ile gercekleşir . Visuel Studio ile Azure platformu için cloud uygulamaları geliştirmek mümkündür.
Şimdi birlikte Visuel Studio Arayüzündeki butonları ne işe yaradıklarına bakalım.

Ekran Görüntüsü (51)

Start : Bölümünde proje açma ile ilgili işlemler gerçekleştirebiliriz bu bölümde aşağıdaki başlıklar yer alır.
Open From Source Control : seçeneği ile Team Foundation server ile takım projeleri üzerinde çalışabilir Visuel Studio
Online ile projelerinizi online olarak geliştirebilir yada Git versiyon sistemini kullanabilirsiniz
Open Project : seçeneği ile daha önceden mevcut olan projelerden biri seçilerek açılır .
New Project : seçeneği ile yeni proje açılır Bu pencerede bulunan diller içerisinden ve mevcut olan proje şablonlarından birisi seçilerek proje geliştirilebilir.

Ekran Görüntüsü (52)


Recent Templates :
ile son kullanılan proje şablonları seçilebilir.
Installed Templates : ile seçili olan dile ait yüklü olan proje şablonları listelenir 
Online Templates : ile internet ortamında mevcut bulunan proje şablonlarını listelenir
Recent Projects : seçeneği ile son kullanılan proje listesine erişebilir burada varsayılan olarak son 10 adet proje listelenmektedir bu sayıyı değiştirmek için Tools menüsünden Options seçenekleri ile gelen penceredeki 10 items Shown in recently used list seçeneğiyle ise file menüsü altındaki Recent files seçeneği ile görüntülenen son kullanılan proje listesi değiştirilebilir.
Bu makalemizde C# Visuel Studio genel tanım ve bileşenlerin ne işe yaradığından bahsettik bir daha ki makalemizde kod geliştirme ortamı bileşenlerinden bahsedeceğiz.
Hoşçakalın.

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılar.

ERP Yazılımı Seçim Kriterleri

ADOBE FLASH TARİH OLUYOR

Yapay zeka kafayı yedi !

IBM İnsan Beynini Algoritmaya Çevirecek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu