BilimGenel

Hayvan kanıyla pillerin kullanım süresi uzatılabilir.

HEMOGLOBİN PİL ÜRETİMİNDE KULLANILABİLİR

Yale üniversitesi bilim insanları piller üzerinde yaptıkları çalışmada şaşırtıcı sonuçlara ulaştı. Bilindiği gibi lion piller içerisindeki elektron etkileşimleri bittiğinde kullanım ömrünü tamamlıyor ve imha edilmesi için özel bir çaba gerekiyor. Lion pillerin kullanım ömrünü arttırmak ve atık pil oranını düşürmek için yola çıkan bilim adamları uzun kullanım için iki soruya yanıt aradı . Li-on pillerde elektron etkileşimini nasıl arttırabiliriz . Elektron etkileşimini nasıl uzatabiliriz ?

Lityum-oksijen veya lityum-hava pilleri geleneksel pillere göre uzun süre şarj tutabilir. Bu pillerin içerisindeki oksijeni arttırmak ve lityum peroksitle mücadele için lityum süperoksit üretilmişti. Şimdi ise hücredeki lityum oksiti hücrede tutmak için yeni bir katalizör geliştirildi.

Canlı organizmalarda oksijeni kan içinde taşıyan proteine Hemoglobin denir. Hemoglobinin “Heme” olarak adlandırılan bölümüyle molekül elektrolitlerde çözülebilir ve daha uzun şarj sağlanabilir. Hayvan ve et endüstrisinde bir atık olarak değerlendirilen kanın pil şarjlarının uzatılması için kullanılması hem çevre kirliliği hem de maden endüstrisi için ekonomik kolaylıklar sağlayacak.

heme

Kaynaklar;

http://newatlas.com/lithium-air-battery-blood-heme/46015/

http://www.gercekbilim.com/daha-iyi-sarjli-piller-yapmanin-anahtari-kan-hemoglobininde-yatiyor/.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu