Haberler

2017 de tüm veri merkezleri yenilenebilir enerji ile çalışacak

GOOGLE YENİLENEBİLİR ENERJİDE KARARLI

Gelişen dünyanın en önemli ihtiyaçlarından biri hiç şüphesiz enerji . Enerji gereksinimlerinin başını da elektrik enerjisi çekiyor. Su değirmeni , rüzgar , termik santraller , kömür ve biyolojik yakıtlı elektrik santrallerinden sonra günümüzün enerji sistemlerini yenilenebilir enerji olarak adlandırdığımız metotlar karşılıyor. Güneş eenerjisi , rüzgar enerjisi gibi sistemlerden oluşan yenilenebilir enerji santralleri teknoloji devlerinin de dikkatini çekmiş olacak ki Google 2017 yılı için radikal bir karara imza attı.2017 yılında veri merkezlerinin tamamını yenilenebilir enerji santralleri ile çalıştırcağını belirten Google bu hareketin yenilenebilir enerji kullanımında artışa sebep olacağını belirtti.

Dünya çapında tükettiği yıllık 5,7 terawatt/saat enerji harcayan google bu enerji için gerekli tüm sistemi yenilenebilir sistemlere çevirerek duyarlılık yaratmak istiyor.Şirket bünyesinde yenilenebilir enerji sistemleri için yapılan yatırım ve çalışmaların yayınlanacağı beyaz gazete olarak adlandırılan bir sistem geliştirmiş durumda.

Google’de çalışmalarına devam eden Urs Hözle Google’in yenilenebilir enerji politikaları ile ilgili şu sözleri söylüyor;

“Bu hedefi gerçekleştirmek için, birim bazında dünya çapında yıllık elektrik tüketimimizi karşılayacak kadar rüzgar ve güneş kaynaklı elektrik alımı yapacağız. Ayrıca; bizim projelerimizle geliştirilen yatırımlarla üretilecek yenilenebilir enerjiyi satın almaya odaklandık.Bazen tüketimimiz için gerekli olandan daha fazla yenilenebilir enerji satın alarak, yıllık tüketimimizi toplamda tamamlıyor olacağız.Bugün biz, toplamı 2,6 gigawatt tutarına ulaşan anlaşmalarla dünyanın en fazla yenilenebilir enerji satın alan şirketiyiz. Bu pek çok büyük tesisten daha fazla, hatta Geleceğe Dönüş filminde Marty McFly’a gereken 1,21 gigawatt enerjiden bile daha fazla.”

Kaynak – sciencealert

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu