Oyun

Video Oyun Bağımlılarına Hastalık Teşhisi

Gerek psikolog gerek sosyoloji uzmanlarının üzerinde tartıştığı bir konu Dünya Sağlık Örgütü tarafından netleştirildi. Video oyun bağımlılarının bir hastalık olup olmadığı üzerinde yapılan tartışmaları noktalandıran sağlık örgütü 20 saatten fazla oyun oynayan bireylerin ruh sağlıklarının bozuk olduğunu belirtti.

Ruh sağlığı bozukluğunun oyun oynama olarak kendini gösterdiği hastalığın belirtilerini sıralayan Dünya Sağlık Örgütü “bir birey oyun oynamak için yemek yemekten feragat ediyor ise durum ciddidir” dedi.

Özellikle 8 ile 18 yaş arası öğrencileri etkileyen oyun bağımlılığı öğrencilerin geleceklerini de etkiliyor. Ders çalışması gereken zamanlarda oyun oynayan öğrenciler sınav dönemlerinde zor anlar yaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütünün bu kararını sert bir şekilde eleştirenler de var. Video Oyun Severler Grubu olarak kendini tanıtan grup oyunların her birinin belirli yaş gruplarına hitap ederek beyin geşişimini arttırdığını , oyun oynamanın bir sağlık sorunu olamayacağını savunuyor.

Aileler Nasıl Davranmalı ?

Tüm bu tartışmaların arasında aileler nasıl davranmalı? Uzmanlara göre imkanı olan aileler çocuklarının video oyun oynamasını tamamen kısıtlamamalı. Tam kısıtlanan video oyun isteği öğrencinin öğrenim hayatını asmasına ve tanımadığı ortamlara girmesine sebep olabilir. Ailelerin video oyun oynamayı tam engellemek yerine koruyucu yazılımlarla kısıtlamak ve oyun oynama saatlerini öğrencinin sorumluluklarını yerine getirme oranına göre arttırması gerekiyor. Aradaki dengeyi çok iyi koruması gereken ailenin başarı ödül ilişkisini yönetmesi öğrencinin geleceğini şekillendiren etmenler arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu