Genel

Telefonun Şarjı Hemen Bitiyor

Telefonunuzun şarjı günü dolduramadan bitiyorsa kontrol etmeniz gereken bir kaç nokta vardır. Bu noktaları şöyle özetlemek mümkündür;

  • Telefonunuzun bataryası bitmiş olabilir , telefonların bataryası üretim bandından düştüğü an ömrünü tamamlamaya başlar, bataryayı şarj etseniz de etmeseniz de ömrünü tamamlayacaktır. Bu sebeple telefonunuzun bataryasının kaç yıllık olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bir çok batarya %86 performansı 2 yıl içerisinde gösterir. İlk 6 aydan sonra batarya performansı %95 lerden aşağıya doğru inmeye başlar. Araç lastiği gibi düşünebilirsiniz , nasıl araç lastiklerinin raf ömrü hiç kullanılmasa bile 5 yıldır , bataryalarında hiç kullanılmasa bile ömrü 2 yıldır. Bataryanızın eski olduğunu biliyorsanız önce o yıla ait yeni bir batarya alıp telefonunuza takabilirsiniz.
  • Şarj Aletiniz Orjinal ve Sağlam olmalıdır. Bilindiği gibi Android ve IOS cihazlar için evrensel şarj kabloları kullanılmaktadır , bir çoğumuz telefonunu nerede müsaitse orada şarj etmekteyiz ama bu yanlış . Telefon şarj cihazları o telefon için uyumlu şekilde üretilir. Yani telefonun üzerindeki bataryanın isterlerini karşılayacak bir şarj cihazı kullanmalısınız. Bir çok telefon kendi şarj cihazını takmadığımızda bizi uyarır fakat bilgisayara bağladığınızda genellikle uyarı gelmez. PC uyarı verdirtmez ama bataryayı orjinal şarj aleti gibi de şarj ettirmez.
  • Telefonunuzda size çaktırmadan bir uygulama çalışıyor olabilir. Son güncellemelerle birlikte işletim sistemleri arka planda yoğun güç tüketen uygulamalar konusunda sizi uyarır ama bu uygulama sizin öğrenmemeniz gereken bir uygulama ise işletim sistemindeki o uyarı mekanizmasını da devre dışı bırakmış olabilir. Bu tür uygulamalar genellikle casusluk yazılımlarıdır ve telefonunuzdan veri transferi yaptığı için telefonunuzun şarjı çabuk biter. Bu durumun önüne geçmek için telefonunuza hard format atıp standart uygulamalarla bir süre kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece telefonunun yazılımsal mı donanımsal mı güç tükettiğini net biçimde anlayabilirsiniz.
  • Kullandığınız operatör bölgenizde iyi çeken bir operatör değilse şarjınız çabuk bitecektir. Telefonlar çekim oranına göre güç tüketirler. Bulunduğunuz bölgeye baz istasyonundan çok az sinyal geliyorsa telefonunuz kapsama alanında kalmak için daha fazla güç tüketecektir. Tüm testleri yaptıktan sonra telefonunuzu bölgenizde iyi çeken bir operatör ile test edebilirsiniz.
  • Bluetoot , GPS ve diğer uygulamaların çalışır durumda kalması . Son zamanlarda telefonlar GPS uygulamasını gerekli kılsa da bu telefonunuzun enerjisini tüketir. Telefonunuzun şarjının normalden daha hızlı azaldığını düşünüyorsanız bu uygulamaları kapatarak telefonunuzu test edebilirsiniz. Ayrıca , telefonun ayarlarından pil ayarlarına girip enerji moduna çekebilirsiniz. Böylelikle telefonunuz işlemciden ram e kadar güç tüketimini kısacaktır. Tabi , bu güç modu sizi telefonu test etme konusunda yanıltacaktır. Siz telefonunuzun emsallerine göre daha hızlı batarya tükettiğini düşünüyorsanız aynı koşullarda yarışmalısınız.
  • Tüm testleri yaptığınız halde sorun devam ediyorsa bir telefoncudan destek alarak cihazın bataryadan çektiği güç miktarını ölçtürebilirsiniz. Telefoncu çekilen gücün beklenenden yüksek olduğunu belirleyip sizi servise yönlendirebilir veya yedek parça değişimi ile çözüm üretebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu